Blog

Nunta în aer liber – avantaje și dezavantaje

Raze de soare care scaldă natura, seri dulci și calde, culoare și viață la tot pasul. Așa descriem noi vara și tot aceleași motive ne fac să spunem că este momentul perfect pentru o nuntă în aer liber.

Ție cât de mult îți surâde ideea unei astfel de locații pentru nuntă? Dacă încă ești nehotărâtă, hai să trecem împreună prin aspectele care țin de plusuri și minusuri când vorbim de nunțile în aer liber.

Nunta în aer liber – romantism și eleganță

Trebuie să recunoaștem că nunțile în aer liber sunt spectaculoase, pline de grație și cu o atmosferă aparte. Fiecare avem în minte propria imagine atunci când gândurile ni se îndreaptă spre o nunta în aer liber. O nuntă pe terasa restaurantului sau o nuntă în grădină sunt opțiunile spectaculoase pe care ni le oferă sezonul de vară.

Luminoase, aerisite și cu o lejeritate aparte, nunțile în aer liber sunt cadrul ideal pentru a pune în valoare diferite tematici. Poate fi o tematică romantică și diafană, sau una retro-vintage, dar la fel de bine poate să fie o tematică mediteraneană, country sau una în stilul garden party.

Sună bine, nu-i așa? Cu toate acestea, nunțile în aer liber sunt o opțiune mai rar întâlnită în zona noastră, întrucât implică ceva mai mult efort în organizare și niște riscuri mai mari pe care mirii și le asumă. O doză mai mare de provocare, însă nu imposibil de realizat, spunem noi. ????

Nunta în grădină – o alegere aparte pentru persoanele îndrăznețe

Atipică zonei în care trăim, dar din ce în ce mai des aleasă pentru ziua în care se va rosti acel unic ”DA”, nunta în grădină este aparte, impresionantă și îndrăzneață. Miresele care au curajul să își asume eventualele capricii ale vremii, pot avea parte de o petrecere de nuntă unică, ce va oferi amintiri de păstrat tuturor invitaților.

Plusurile pe care le oferă o astfel de nuntă sunt în primul rând de natură estetică și bineînțeles, cu privire la atmosfera generală. O eventuală priveliște spre un lac, o piscină ori o pădure, frumusețea naturii, libertatea de a crea aranjamente spectaculoase, toate acestea adunate împreună dau un aer aparte, de unicitate și lejeritate.

Pentru o nuntă în grădină, organizarea implică o logistică mai amplă, unde trebuie ținut cont de felul în care va fi prezentată și servită mâncarea, ringul de dans, scena pentru formație, grupurile sanitare și așa mai departe. Toate acestea au componente imprevizibile, pe care nici o planificare, oricât de amănunțită ar fi nu le poate controla.

Nunta pe terasa restaurantului – la un pas distanță de nunta în aer liber

Cel mai aproape de o nuntă autentică în aer liber este nunta pe terasa restaurantului. Și este cam și cea mai la îndemână pentru cei care își doresc o recepție de nuntă sub cerul înstelat. Având aceleași facilități pe care le oferă și restaurantul, terasele pot să îmbrace haina unei locații perfecte de nuntă în aer liber. Avantajul major este dat de proximitatea cu un spațiu complet utilat în care cei implicați în organizare pot să se desfășoare.

La capitolul dezavantaje luăm în calcul șansele ca numărul de invitați să depășească capacitatea terasei, scaunele și mesele să fie mai puțin comode și bineînțeles, starea vremii – pe care nu putem să o neglijăm în nici un context care include nunțile în aer liber.

Nunta la cort  – compromis între local și nunta în aer liber

Dacă îți dorești ca petrecerea din ziua nunții să aibă loc într-un spațiu mai aerisit, străbătut din când în când de briza răcoroasă a serii, însă fără a te preocupa de aspectul vremii, nunta la cort se pliază excelent pe această dorință. Invitații și aranjamentele sunt ”la adăpost” în cazul în care vremea va ține morțiș să își facă de cap fix în ziua nunții tale. ????

Printre avantaje amintim spațiul de desfășurare, care este de regulă mai generos decât în restaurante și în care invitații vor avea loc să danseze fără să stea mereu cu șervețelele și evantaiele în mană. Decorul de poveste e un mare plus. Dacă luăm multitudinea de drapaje la care adăugăm aranjamente florale deosebite și câteva candelabre, atunci tabloul va fi garantat unul desprins din basme.

Dezavantajele țin mai mult de partea de organizarea din spatele evenimentului (catering, amplasare scenă, formație, etc.).

Fiecare alegere pe care o facem în general aduce cu sine avantaje și dezavantaje. La fel se întâmplă și în cazul alegerilor care țin de locația pentru nuntă.

Ca de fiecare dată, sfatul nostru este să faceți alegeri de suflet, care să vă reprezinte, iar pentru partea de organizare să vă alegeți o echipă profesionistă care să se ocupe de restul detaliilor astfel încât totul să fie pe măsura așteptărilor voastre.

sursa-decro.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniul zilei